Zadovoljstvo nam je obradovati javnost i predstaviti vam novu knjigu koja zasigurno zaslužuje da se nađe smještena na police vaše kućne biblioteke, blagovaonice duše svakog doma.

Knjiga upravo govori o najvrijednijoj nematerijalnoj komponenti čovjeka – o bolestima jedne duše.
Predstavljamo vam Transformaciju duše, autorice prof. Hanke Vlahovljak, koja će u ponedjeljak, 22.5.2023. izaći iz štampe, pod izdavaštvom Udruženja za promicanje pozitivnih vrijednosti, Oaza, u Tuzli.

Družeći se s knjigom Imancipacija, prvijencem autorice, i knjigom koja je u nevjerovatno kratkom roku osvojila čitateljstvo i postala bestseller islamistike našeg područja prikupivši neobične simpatije širih masa, nije nam trebalo mnogo stranica iste, a da ne uočimo kako je autoričino polje interesovanja fokusirano na pitanje duše i dopiranje do njenih najintimnijih tajni.
Naslov koji nas je obradovao i kojim nas je osvježila, došao je kao prirodan slijed i potpis njenog cjelokupnog rada i procesa koji je nazvala imancipacijom – radom na imanu, mislima, postupcima i ponašanju.

Transformacija duše je priručnik koji ne želi da persira čovjekovu nutrinu, slobodno, po potrebi nadmeno, ali uvijek direktno joj se obraća, kako bi čovjeku vjerniku vratio samouvjerenje i pomogao mu da reanimira izgubljenu bliskost s njegovom dušom, onom od koje zavisi njegov čitav život.
Knjiga se sastoji od četiri etape, dočim svaka etapa ima određeni broj koraka, čije čitanje ne oduzima mnogo vremena, ali za rad prema etapama, itekako je potrebno i vremena i truda.

Kako to autorica ima običaj reći i vama je to dakako poznata njena izjava:
“U našem jeziku je ispravno reći: Moja prijateljica i ja”, umjesto “Ja i moja prijateljica”. Prvo ona, a ja, uvijek dati prednost drugom pa sebi. Ali u imanskom procesu ispravan slijed je: Ja, pa moja prijateljica. Prvo ja, moje greške, moji propusti, moje mane, sramote, odgoj, grijesi, riječi.”

Tako je i ovaj priručnik, koji govori o bolestima i lijekovima za dušu, usredotočen na brigu o nama samima, gdje smo mi polazište svih nevidljivih promjena, koje vidljivo transformišu kvalitet našeg života. Tek tad se rađa šansa da budemo od pomoći i drugima.

Knjiga će plijeniti vašu pažnju i biti vaše društvo 251 stranicu, a nakon ove knjige ćete se upoznati sa novim Vama.

Transformisanima, jer ova knjiga transformiše.
Radujte se sebi, novima!

Transformacija duse