Originalnost se definiše kao posebnost, ono izvorno, samoniklo, što nije izrađeno ugledanjem na druga slična djela, ona sa sobom nosi vrijednosti koje čeznu za očuvanjem. Najbolji primjeri kako zadržati originalnost jesu prijašnje generacije koje su kroz historiju pokazale želju da sačuvaju ono iskonsko i čisto, kao što je islam. Očuvanje vjere jedino se postiže učenjem, zalaganjem, odricanjem, radom na Allahovom putu. Ono što nas uči ovo predavanje jeste da spoznamo svoju ulogu, a ona se ogleda u istinskom robovanju, uključuje potragu za znanjem koje će donijeti plodove i na dunjaluku i na ahiretu. Allah Uzvišeni je rekao: “Allah će uzdići na stepene dostojanstvene one od vas koji vjeruju i kojima znanje dato je.” (El-Mudžadele, 11)
Želimo da se zahvalimo dr. Safetu Kuduzoviću na održanom predavanju i molimo Allaha da ga nagradi svakim dobrom. Tokom cijele večeri uvaženi profesor je plijenio pažnju prisutnih, te govorom o autenticnim predajama pokazao temeljitost i originalnost vjere islama.

Molimo Gospodara da nagradi dr. Safeta Kuduzovića najboljom nagradom, naše organizatore koji su se potrudili da sve prođe u najboljem redu i sve prisutne koji su došli da poslušaju ovo predavane i uveličaju ovaj skup.

04. Mart 2018. godine u BKC-u Tuzla.

SUBSCRIBE / PRETPLATITE SE NA NAŠ KANAL I REDOVNO PRATITE PREDAVANJA IZ VAŠE “OAZE IMANA”!