Loading

O NAMA

Udruženje “Oaza” je osnovano 2010. godine od strane grupe entuzijasta željnih promoviranja pozitivnih vrijednosti u društvu koje je odisalo suprotnim. Prezenterajući našu viziju, misiju i programske ciljeve ubrzo smo naišli na veliki broj istomišljenika spremnih da se aktiviraju i da učestvuju u realizaciji istih, tako da smo u kratkom periodu zahvaljujući nesebičnom zalaganju naših članova, aktivista i donatora se etablirali u stabilno i sveprisutno udruženje na poljima društveno-korisnih aktivnosti u našem gradu, ali i šire.
Karakteristika našeg rada jeste da je on isključivo volonterske prirode i da se već dugi niz godina možemo ponositi trudom koji ulažu aktivisti udruženja u realizaciji mnogobrojnih projekata.


Aktivnosti udruženja se mogu podjeliti u nekoliko podskupina

1. Društvene: Dan zimske radosti, Bazar, Poklon hadž, “Mogu li jedan dan da ne budem nesretan”, donacije gegica i benkica (UKC Tuzla), Donacije otopedskih pomagala ( Don penzionera), Hidžab za sestre, Hidžab za trudnice, edukativni film “Crvene ruže ulice”, čišćenje javnih površina, i dr.
2. Edukativne: Seminari, Kursevi, Predavanja, Radionice, Tribine, Promocije knjiga, i dr.
3. Socijalne: Izgradnja kuća, Kupovina sitne i srednje stoke, Pomoć povratnicima, Pomoć
unesrećenom od prirodnih nepogoda, Prehrambeni paketi socijalno ugroženim, Podjela kurbana, i dr.
4. Izdavačko promotivne: Godišnjak udruženja “Ramazanski preporod”, Info štand, Podjela knjiga i letaka, i dr.
5. Multimedijalne: Audio i video produkcija predavanja, Aktivnosti na društvenim mrežama (facebook, YouTube, instagram), i dr.
6. Sportsko-rekreativne : Izleti, Turniri u stonom tenisu, Ekskurzije, Bazen, i dr.


Naročito smo ponosni što smo od perioda svog nastanka pa do danas uspjeli da kroz naše projekte izgradimo pozitivne odnose sa svim našim saradnicima, da ostavimo značajan trag u društvu i da gradimo mostove povjerenja sa našim sugrađanima, rušeći barijere i prepreke koje su nas razdvajale, te da unosimo svakodnevno radost u živote ljudi do kojih smo uspjeli doprijeti.
Nadamo se da će naš rad u budućnosti biti još plodonosniji, i da ćemo kao pojedinci, ali i kao udruženje graditi i izgrađivati društvo u kojem živimo promovirajući pozitivne vrijednosti.