U trinaestoj epizodi podcasta “Putokaz” imali smo priliku ugostiti našeg dragog brata, golmana FK Sloboda, Semira Bukvića. Pričali smo o Visokom, o njihovoj sudžuci i suhom mesu, o početcima u fudbalu. Brat Semir je imao bogatu i uspješnu karijeru u mnogim klubovima naše Premijer lige, ali i u inozemstvu, a najdraža utakmica mu je debi za mladu reprezentaciju. Vjeru praktikuje čitav svoj život, i smatra da mu je ona pomogla naročito u karijeri,. Pored profesionalnih obaveza svakodnevno nastoji da uči Kur'an, da klanja što više namaza u džematu, naročito sabah, kao što kaže to mu daje snagu i usmjerenje. Također vidljivo je, kako kaže, da sve više profeionalnih sportista počinju da praktikuju vjeru i u njoj pronalaze smisao svog života. Život u Tuzli ga je posebno dojmio, te se iznenadio dobrotom ljudi i stepenom praktikovanja vejre njenih građana. Brat Semir je poseban dio našeg udruženja i mi ga gledamo kao brata koji svojim radom i trudom pospješuje naše aktivnsoti, pa smo malo razgovarali i Oazi i o porodici na kraju našeg razgovora. Biti uspješan je zasigurno želja većine ljudi, ali biti uspješan kod Allaha je ono što ima istinsku vrijednost, to je shvatio i naš brat Semir koji je pored uspješne fudbalske karijere, posvetio svoj život tome da bude i uspješan i uzorit musliman. Nadamo se da ćete uživati u ovom kratkom, ali poučnom razogovoru.

Podržite naš Podcast – https://www.paypal.me/OazaTuzla

Preko računa: Broj žiro računa: 141-901-00126545-29

Devizni račun: BA 3914 1385 5310 0021 03 SWIFT Code:

KREDBEBB Sa naznakom: Za podcast Trenutno iznajmljujemo postojeću opremu te smo u potrebi za opremom, mikrofoni, kamere, osvjetljenje, izolacija, te bi nam vaše donacije dobrodošle i olakšale realizaciju budućih epizoda.

Pratite nas na: www.oazatuzla.ba Instagram: @oazatuzla Facebook: ugoazatuzla TikTok: @oazatuzla #oazatuzla #podcast #putokaz

Podcast “Putokaz” možete pratiti i slušati na sljedećim platformama:

Spotify https://open.spotify.com/show/3AhEtxn…

Apple Podcasts https://podcasts.apple.com/us/podcast…

Google Podcasts https://podcasts.google.com/…/aHR0c…

Breaker https://www.breaker.audio/putokaz

Castbox https://castbox.fm/ch/4635950

Pocket Casts https://pca.st/itkybehl Stitcher https://www.stitcher.com/podcast/putokaz

RadioPublic https://radiopublic.com/putokaz-GODNRN

(Pretplatite se za redovno obavještavanje o novim epizodama)