U dvanaestoj epizodi razgovarali smo sa magistrom Edisom Selmanovićem na temu pedagogije Alije Izetbegovića (što je i naslov njegove magistarske disertacije), o značaju predsjednika rahmetullahi alejhi u muslimanskom svijetu, njegovom odnosu prema porodici i odgoju djece, značaju pokreta Mladi Muslimani i njihovim dawetskim metodama. Mr. Edis Selmanović je svoj islamski put počeo veoma rano, interes za vjeru je pokazao kroz omladinske kampove, zatim kroz veliku želju da studira u Medini, koja je na njega ostavila neizbrisiv trag. Na spomen Medine nije mogao obuzdati suze, a na spomen medinskih učenjaka osjetili smo ljubav i ponos njima. Kao dječak bavio se uspješno taekwondoom, a taj sport je i danas u njegovom srcu. Kao vodič za umru ponio je mnoga nezaboravna iskustva naših sunarodnjaka, a kao menadžer jednog bosanskog restorana u Dubaiju promovirao kulturu naše domovine. Ipak, srce je vezano za rad za Allahovu vjeru, te je godinama angažovan kroz mnoge dawetske projekte. U Oazi je drag gost, a i Oaza je njemu posebna u srcu. Zadovoljstvo je učiti i družiti se sa mladim ljudima koji pokazuju da ih je vjera naučila da budu uspješni u svim aspektima života kojim se posvete, a prof. Edis je upravo primjer jednog takvog čovjeka.

👉 Podržite naš Podcast – https://www.paypal.me/OazaTuzla

Preko računa: Broj žiro računa: 141-901-00126545-29

Devizni račun: BA 3914 1385 5310 0021 03 SWIFT Code:

KREDBEBB Sa naznakom: Za podcast Trenutno iznajmljujemo postojeću opremu te smo u potrebi za opremom, mikrofoni, kamere, osvjetljenje, izolacija, te bi nam vaše donacije dobrodošle i olakšale realizaciju budućih epizoda.

Pratite nas na: www.oazatuzla.ba Instagram: @oazatuzla Facebook: ugoazatuzla TikTok: @oazatuzla #oazatuzla #podcast #putokaz

Podcast “Putokaz” možete pratiti i slušati na sljedećim platformama:

Spotify https://open.spotify.com/show/3AhEtxn…

Apple Podcasts https://podcasts.apple.com/us/podcast…

Google Podcasts https://podcasts.google.com/…/aHR0c…

Breaker https://www.breaker.audio/putokaz

Castbox https://castbox.fm/ch/4635950

Pocket Casts https://pca.st/itkybehl Stitcher https://www.stitcher.com/podcast/putokaz

RadioPublic https://radiopublic.com/putokaz-GODNRN (Pretplatite se za redovno obavještavanje o novim epizodama)