Mesud Selimović je dijete Srebrenice, jetim koji je morao čitavog života da se bori za bolje okolnosti i prilike. Preživjeti srebreničku golgotu, izgubiti oca, sestru, djeda i mnogobrojne članove šire porodice, značilo je da će morati da se bori čitavog života. Nagon za borbu je prenio i u ring, gdje je pokazao da i u životu i sportu samo povećenim radom i trudom se mogu ostvariti veliki rezultati. Njegovi sportski rezultati su veliki, ali su životni uspjesi još veći.

Na tom putu vjera je odigrala nemjerljivu ulogu. Motiv, fokus, predanost crpio je iz vjere i iz primjera plemenitih ashaba. Iako je šerijatski stav o kick boxu kao sportu veoma poznat, Mesud je prije svega želio da bude jak vjernik, koji neće “dati na sebe”, ali i koji će zaštiti one nemoćne.

Odatle još jedna njegova uloga, a to je uloga profesionalnog vojnika Armije BiH, spremnog da brani sve ono što je njegov babo branio godinama ranije, ali i za zaštiti one koji nisu mogli biti zaštićeni prije.

Poseban je odnos brata Mesuda i sa šejhom Arifom Oručem, i hfz. mr. Džrvadom Gološem što govori koliko on cijeni učene ljude.

Čovjek koji se čitavog života bori, bori za bolji život, bori protiv nepovoljnih okolnositi, bori za bolje sutra, može elhamdulillah danas reći da se izborio. Izborio se za skladnu porodicu, za pošten posao, za uspješnu karijeru, za ponosno ispoljavanje vjere u javnom životu.

Snagom vjere, insan postiže i svaku drugu snagu i uspjeh. Ne propustite ovu motivirajuću epizodu podcasta Putokaz.