Predstavnci udruženja “Oaza” na čelu sa dr.hfz. Rusmirom Čokovićem su istakli zadovoljstvo i spremnost za saradnjom na narednim projektima cijeneći rad i trud ljekara Klinike za kardiovaskularnu hirurgiju, o čijim rezultatima i uspjesima javnost svakodnevno svjedoči. Doc.dr. med sci. Mustafa Tabaković je ovom prilikom uručio i zahvalnicu UKC Tuzla, Udruženju “Oaza”, za njihov doprinos u realizaciji ovog projekta.

Donator ove donacije je organizacija Ihja Turas el-Islami, ambasada Kuwajta, te građani bratske države Kuwajt, koji svojim dugogodišnjim projektima pomoći kao i sistemastkim opredjeljenjem nastoje da doprinesu razvoju i pospješenju životnih prilika svih građanima Bosne i Hercegovine. | Danas su predstavnici udruženja za promicanje pozitivih vrijedsnoti “Oaza” iz Tuzle posjetili su Kliniku za kardiovaskularnu hirurgiju UKC Tuzla. Klinika za kardiovaskularnu hirurgiju svijetli je primjer uspješnog rada, praćenog inovativnim metodama u medicini.

Doc.dr. med sci. Mustafa Tabaković, načenik Klinike za kardiovaskularnu hirurgiju, te prof. prim. dr. med sci. Alisa Krdžalić, šefica Odjeljenja za intenzivnu terapiju i kardioanesteziju, istakli su potrebu za nabavkom higijenskih materijala za bolničke krevete, kako bi olakšali boravak pacijenata tokom hospitalizacije, te su u saradnji sa članovima udruženja za promicanje pozitivnih vrijednosti “Oaza” koordinisali nabavku potrebne higijenske opreme.

Primopredaja i uručenje donacije održana je u prostorijama Klinike za kardiovaskularnu hirurgiju. Ovom prilikom je uručeno 197 komada plahti, 27 komada jastuka i 27 komada Štep deka, koji ispunjavaju posebne medicinske uslove.