U sedamnaestoj epoizodi našeg i vašeg podcasta “Putokaz” razgovarali smo sa vrijednim aktivistima Socijalnog sektora našeg udruženja. Sadik Mujabašić, Davor Omer Selimović, Ibrahim Hrapić su osobe koje zajedno sa ostalim aktivistima našeg udruženja vrijedno rade i stoje iza projekata koji svima nama bude posebne emocije. Pomaganje siromašnim, liječenje bolesnih, briga o jetimima, briga o učenicima, djeci bez roditeljskog staranja, migrantima, starima i mnogim drugim kategorijama našeg društva, spadaju u njihove svakodnevne poslove i obaveze. Kako su ovi momci postali volenteri Oaza, kako su se vratili islamu, njihov prvi dolazak u Oazu, teme su o kojima smo govorili u prvom dijelu ove epizode.

Ali, pošto je tema ovog podcasta humanitarni rad, ipak smo najviše pričali o tome. Mnogobrojni su projekti koje smo spomenuli i u kojima i vi možete učestvovati, zanimljive su priče koje su ostale njima u sjećanju prilikom njihove realizacije, poput priče o gašenju požara usred korone, i fasciniranosti naših sugrađana reakcijom i ogranizovanošću ljudi koji nemaju ni osnovnu edukaciju o tome, zatim emotivni primjeri koji izmame suze na oči, i još mnogo toga.

Na kraju smo detaljnije upoznali sve one koji žele da doniraju na koji način mogu donirati svoja sredstva za neki od navedenih projekata, kao i o tome šta ovaj sektor planira raditi u budućnosti.

Ukoliko želite da donirate za neki od projekta, ili za rad socijalnog sektora, možete to uraditi na sljedeći način:
Paypal račun – https://www.paypal.me/OazaTuzla
Preko računa: Broj žiro računa: 141-901-00126545-29
Devizni račun: BA 3914 1385 5310 0021 03
SWIFT Code: KREDBEBB

Sa naznakom: Za Socijalni sektor