Esselamu alejkum ve rahmetullahi ve berekatuhu cijenjena braćo, poštovane sestre i svi ostali naši prijatelji i pratioci.

Kao i predohodan niz godina i ove godine smo hvala Allahu u najdražem nam mjesecu organizovali projekat “RAMAZANSKI INFO ŠTAND ” na Tuzlanskom korzou.

Prvi ovogodišnji info štand smo realizovali sinoć započevši sa transportom opreme i promotivnog materijala iz prostorija našeg udruženja do mjesta na kojem smo postavili štand. Nakon toga je uslijedila priprema promotivnog materijala, uređenje štanda kao i organizacija za iftar naših članova koji su volontirali na štandu. Ovim putem se zahvaljujemo našem Bujrum doneru koji su nam uz izvrsno pripremljene iftare kao hediju poslali osvježenje da ih Allah nagradi za to.
Na našem štandu smo imali razne brošure, knjižice, knjige, letke kao i slatkiše za najmlađe i sve to naravno besplatno.

Nasi sugrađani, poznanici i prijatelji su pokazali interesovanje za naš štand tako da smo imali dosta zanimljivih pitanja, potražnje određenih brošura i promotivnog materijala. Bilo nam je zadovoljstvo pomoći pri nekoj nedoumici naših posjetitelja kao i pripremiti letke i knjižica za ponijeti svima koji su zastali na naš štand.

Ovim putem želimo da se zahvalimo svima vama koji ste posjetili naš štand, našim ljubaznih sugrađanima, prijateljima te vas pozivamo da i narednih sedmica petkom i subotom tokom Ramazana budete sa nama u periodu između 17 i 23 sata.

Takođe se zahvaljujemo i nasim članovima, aktivistima i donatorima bez kojih ovo sve ne bi bilo moguće realizovali. Molimo Allaha u ovom svetom mjesecu da primi naša i vaša dobra djela. Amin