Ramadan Countdown projekat udruženja Oaza Tuzla namijenjen je djeci uzrasta od 4 do 11 godina.

🌙 Ramazan koji slijedi peti je po redu, u kojem našoj djeci nastojimo približiti islam kroz razne edukativne i kreativne svakodnevne zadatke, a nagradu za uspješno obavljen zadatak dobijaju za vrijeme iftara.

⭐️ Svake godine nastojimo proširiti obim zadataka, da kroz iste razvijamo njihovu kreativnost, maštu, zapažanja, te da stječu nova saznanja koja su informativnog karaktera ali isto tako dokaz Allahovog stvaranja te tako razvijaju spoznaju o Stvoritelju. Zatim da usvajaju određene sunnete od najranijih godina i na taj način da uče o svome Poslaniku, sallallahu alejhi ve sellem.

🎊 Pored svakodnevnih zadataka i nagrada u vidu slatkiša/grickalica/manjih igračaka, djeca u sklopu projekta dobijaju i koristan materijal poput islamskih plakata i igrica prilagođenih njihovom uzrastu, te imaju zadatak da kontinuirano tokom mjeseca ramazana uče Allahov govor, tj.hifz.

🎯 📖 Cilj je djecu podsticati na učenje i usvajanje ajeta, kako bi na kraju ramazana naučili barem jednu suru, a oni marljiviji i više.

🎓 Svako dijete koje je uspješno obavljalo zadatke i ulagalo trud u učenju Kur'ana dobija diplomu i nagradu posljednji dan ramazana, što im bude uručeno na posebnoj svečanosti pripremljenoj posebno za njih.

🎁 Trudimo se obezbijediti im lijepe poklone koji će im biti zanimljivi, dugoročni i prije svega korisni.

🐝 Projekat iziskuje ogroman trud i višemjesečni rad, tako da je broj učesnika ove godine ograničen na maksimalno 60-ero djece.

🤍💶 Pored truda i rada naših aktivistica, projekat zahtijeva finansijsku podršku svih nas.

💞 Stoga svako od vas, ko želi, može biti dio ovog hajra i finansijski pomoći projekat u kojem se krije ogromno dobro jer obuhvata najmlađe i najčišće insane našeg društva – djecu.

👉 Podržite naš dječiji projekat Ramadan Countdown – https://www.paypal.me/OazaTuzla

Preko računa:

Broj žiro računa: 141-901-00126545-29
Devizni račun: BA 3914 1385 5310 0021 03

SWIFT Code: KREDBEBB

Sa naznakom: Za Ramadan Countdown