Kraj mjeseca ramazana 1436. H.G. ili 2015. godine po ‘Isa alejhi-s-selamu obilježio je Javni iftar ispred džamije „Kralj Abdullah“ koji je priredilo Udruženje OAZA iz Tuzle. Drugu godinu za redom harem ove ljepotice ugostio je 600 postača. Željno iščekujući ezan sa munare naši sugrađani nisu krili oduševljenje ovakvim načinom zajedničkog iftara, sohbeta i korisnih ramazanskih savjeta.

Uz saglasnost Medžlisa IZ U Tuzli prisutnima se prigodnim govorom obratio imam džamije „Kralj Abdullah“ hfz. Edin ef. Peštalić koji ukazao na važnost zajedništva muslimana i vrijednosti koje je sa sobom pronio protekli mjesec ramazan sa nagradama koje očekuju one koji su ga ispostili. Pozvao je na podršku Oazinih aktivnosti i ukazao na važnost sinergičnog djelovanja. Ispred organizatora se Medžlisu IZ Tuzla kao i svim prisutnima zahvalio Jasmin Omazić, voditelj projekta. Pozvao je postače da i nakon ramazana ostanu u ramazanskom raspoloženju sa češćim posjetama džamijama, naročito onima kojima to nije stalna praksa. Ramazan je idealna prilika da čovjek poradi na sebi i popravi se u svakom mogućem smislu. Na kraju su se zahvalili svima onima bez čije pomoći ne bi bila moguća realizacija ovog projekta.

Molim Allaha dželle ša'nuhu da nas pomogne i da dadne da se i do godine okupimo u još većem broju! Da Allah nagradi sve one koji su bili sebebom da se organizira ovaj iftar, posebno ističući grupu od 20-ak mladića koji su od podne do kasno u noć hizmetili dajući sve od sebe da prisutni odu zadovoljni sa ovog skupa.

Allahu naš oprosti nam i primi naše ‘ibadete, ti si doista Onaj koji mnogo prašta i koji je milostiv. Amin!