Velika nam je čast da smo u dvadeset prvoj epozodi podcasta “Putokaz” imali priliku ugostiti hfz. prof. dr. Hakiju Kanurića. Uvaženi profesor iako nosi ogromno znanje, odlikuje se izraženom skromnošću, a mi smo nastojali da izvučemo što više o njemu i njegovom islamskom opusu.

Posebna privilegija ove epizode jeste što je to ustvari razgovor dvojice doktora šerijatskog nauka, jer je voditelj ove epizode bio hfz. dr. Rusmir Čoković, što je bilo razlogom da se otvore mnoge aktuelne teme i da se sa jednog akademskog nivoa ponude odgovore. Razgovaralo se o kriptovalutama, mrežnom marketingu, osiguranju i drugim savremenim pitanjima.

Još jedna od posebnosti našeg profesora jeste da je njegova porodica porodica hafiza. Petero hafiza je puno u jednom mjestu, a u kući Kanurića ih je upravo toliko, a sin Hamza je pred komisijom proučio Kur’an za sedam sati.

Prof Kanurić predaje na više predmeta na Islamskom pedagoškom fakultetu u Bihaću, ima redovne katedre i halke u više džamija, autor je više knjiga od kojih bi posebno istakli knjigu Imanski odgoj, dio je redakcije časopisa el Asr i još mnogo toga.

Sve to garantuje korisno i poučno provedeno vrijeme slušajući i gledajući ovu epizodu.