U dvadesetoj epizodi podcasta “Putokaz” imali smo čast da ugostimo brata Emira Sulejmanija, predsjednika udruženja “Tempo” iz Vogošće.

Brat Emir je veteran društvenog aktivizma i kao takav može napaviti paralelu između prijašnjih vremena i današnjeg perioda. Nekada su se okupljali u privatnim kućama, družili se, slušali predavanja i radili korisne projekte, sada hvala Allahu imaju prelijepe prostorije koje nastoje staviti u službu svim građanima Vogošće i BiH. Naročito ističu njihove musafirske sobe, s kojima žele da ožive tradiciju ugošćavanja među bošnjacima.

O njegovom trudu može se pisati i govoriti nadugo i naširoko, a za to je potrebna ogromna podška porodice. Jedan od primjera jeste da su Emir zajedno sa ostalom braćom iz Vogošće izgradili kuću jednoj majci sa petoro djece, na način da su između ostalog skupljali sredstva i preko prodaje knjiga, svaki petak obilazeći džemate i prodajući knjige od kojih je zarada išla za ovaj projekat.

Još jedan primjer jeste što je brat Emir u svom privatnom poslu kao vlasnik restorana “Vogošća”, odričući se rada tokom ramazana prije iftara, Allahovom voljom dobio puno više, te mu je promet u Ramazanu mnogo veći nego u svim drugim mjesecima. Mnogi su projekti koji realizuje njihovo udruženje, a naročito ističu humanitarne aktivnosti, stipendije za hafize i jetime, humanitarni bazar, edukativne aktivnosti i projekat čišćenja džamija preko kojeg su očistili preko 1000 džamija dubinskim .

Posebno ističu i lijepu saradnju sa lokalnim džematima, opštinskoj vlasti, tv Vogošća i drugim javnim institucijama. Još jedna bogata i emotivna epizoda našeg podcasta obećava korisno i lijepo iskustvo svima onima koji se odluče da je poslušaju i pogledaju.

Pratite nas na našem you tube kanalu i svim poznatijim podcast platformama.