Lijep odnos prema svim generacijama, a naročito prema najmlađima koji su naša snaga, temelj i budućnost jakog društva. Posvećivati vrijeme najmlađima, družiti se s njima, okupljati ih i odvojiti ih barem jedan dan od savremene tehnologije, televizije, interneta i društvenih mreža, upravo je bio razlog da Udruženje građana za promicanje pozitivnih vrijednosti “Oaza” 13.01. u naselju Solina, Brđani, samo 15-tak minuta od centra Tuzle organizuje drugi po redu dan zimskih radosti.

Djeca su imala priliku uživati u sankanju, na posebno napravljenim i prilagođenim stazama za razne uzraste. Te učestvovati u raznim drugim aktivnostima kao što su: utrka do cilja i povlačenje konopca i na taj način osvojiti vrijedne nagrade. Na kraju, svu djecu smo obradovali paketićima.

Zahvaljujući mnogobrojnim sponzorima ovogodišnja organizacija je opravdala očekivanja naših posjetilaca. Ovom prilikom želimo da se zahvalimo našim sponzorima: Udruženju ,,Izvor dobročinstva”, Deling Invest d.o.o Tuzla, Elektro-Agent d.o.o Tuzla, gradskoj ćevabdžinici ‘Limenka’, Solina Metali d.o.o Tuzla. Također se zahvaljujemo aktivisticama Crvenog križa koje su se brinule o sigurnosti, aktivistima našeg udruženja i svima onima koji su na bilo koji način pomogli oko realizacije ovog projekta.

Posebno hvala roditeljima, našim sugrađanima koji su svoje mališane izveli na svjež zrak, kako bi proveli nezaboravan zimski dan.

Budite naši gosti i naredne godine.
Vaša Oaza Tuzla