Adnan Jahić je jedno od zaštitnih lica FK Sloboda, gotovo čitavu igračku karijeru je proveo u ovom klubu, a sada sjedi na njenoj klupi kao najmlađi trener Premijer lige.

Pričali smo o njegovom bogatom iskustvu kroz igračke dane, saradnji sa popularnim Ćirom Blaževićem, a i fudbalskim počecima na tuzlanskim ulicama. Adnan je bio i kapiten mlađih selekcija reprezentacije, gdje su mu suigrači između ostalih bili i Edin Džeko i Vedad Ibišević.

Igrao je za Slobodu mnogo važnih utakmica, poznat kao veliki borac, što prenosi sada i na svoje igrače.

Pored svog profesionalnog angažmana, Adnan je prije svega, vjernik koji nastoji svoj život živjeti težeći Allahovom zadovoljstvu. Islam je kako kaže za njega sve, putokaz, smisao života, i kao takav Adnan definitvno može biti uzorom i primjerom svim mladim ljudima.

Allah ga je doveo na mjesto gdje je sada, a Adnan svoju zahvalnost iskazuje konstatnim dobročinstvom prema drugima. Otac je dvoje djece, mlad, uspješan, srčan i pošten, naš brat Adnan pokazuje da se radom i trudom uz iskren odnos prema Allahu može postići mnogo.

Preporučujemo da pogledate ovu epizodu, a mi smo za vas pripremili još mnoštvo zanimljivih gostiju i lijepih iznenađenja u ovoj sezoni.