In Ženski odsjek

RAMAZANSKI KURS ARAPSKOG PISMA

U svakom poslu koji čovjek odluči raditi, kreće se sa malim, ali za budućnost veoma bitnim koracima. Upravo takav je i put sticanja korisnog znanja, naročito znanja i informacija koje će nam biti čvrst most i destinacija prema nepregledivim prostranstvima.

Dana, 19.06.2018., u našem udruženju je upriličena svečanost povodom završetka ramazanskog kursa arapskog pisma za žene.
Suze radosnice polaznica, koje su ostvarile dugo iščekivani cilj i odličnim rezultatima usavršile gradivo, nisu nikoga ostavile ravnodušnim.
Sufaru je, između ostalih, završio i dječak, koji je dobio zadatak da čestitku napisanu arapskim slovima, pročita, što je, na radost prisutnih, dosljedno izvršio i uljepšao ionako ugodnu atmosferu.

Svečanosti dodjele priznanja za završenu sufaru, prisustvovale su polaznice kursa hifza i tedžvida, koje najbolje znaju koliko je veliki i važan korak biti uporan i marljiv na ovom putu, pa savladati pismo od čijeg poznavanja zavisi ljepota i sadržaj ibadeta jednog vjernika, tokom njegovog cijelog budućeg života.

Prisutne su međusobno razmijenile savjete i podsticaj za plodonosno učenje i čitanje Kur’ana, što je u ovim početnim trenucima najljepši poklon i uspomena, koje mogu dobiti.