In Aktuelnosti,Edukativne

NAJAVA TRIBINE – FORMALIZAM UVJERI – hafiz mr. Adnan Mrkonjić

“Formalizam u vjeri” – naslov je tribine koju organizuje udruženje Oaza iz Tuzle, u saradnji sa BKC-om Tuzla, u srijedu, 28. marta 2018., u 19:45 h.
Tokom našeg života naučimo da je čovjek biće koje u svakom segmentu funkcioniše i živi između dva pojma – forme i suštine.
Ako bi izdvajali onu bitniju od njih dvije, izdvojili bi suštinu kao daleko važniju za čovjekov ispravan odnos prema umijeću življenja i otkrivanju ljepota koje život skriva, ne umanjujući zadaću koju forma ispunjava.
Zadatak forme jeste da bude sredstvo do cilja, nipošto da se put završi na njoj. Put u formi, zapravo, tek počinje. U duhovnom smislu, pronaći suštinu i biti je stalno svjestan, čini čovjeka stabilnim u vjerovanju i djelovanju. U onoj mjeri u kojoj jedan vjernik poznaje smisao, u toj mjeri se pozitivno reflektuje na njegov život, a i one oko njega.
Šta je formalizam, a šta suština u vjeri, koje od to dvoje je prioritet i kakve su to opasnosti koje usljed uneravnoteženosti među njima vrebaju, govorit će nam uvaženi hfz. mr. Adnan Mrkonjić. Nakon tribine, sretnim posjetiteljima su pripremljeni vrijedni pokloni, a i zakuska u holu BKC-a.