In Aktuelnosti,Društvene,Ženski odsjek

HIJAB ZA SESTRE

Oaza Tuzla podstiče na promicanje pozitivnih vrijednosti, također bavi se humanitarnim radom, ali na listi naših prioriteta je pružanje moralne podrške. Naš primarni zadatak ogleda se u poklanjanju ljubavi, lijepe riječi, širenje pozitivne energije. Biti uz one koji se osjećaju napušteno, koji su na svom putu trnovite staze prošli ili su i dalje meta ljudske diskriminacije. Trudimo se ispunjavati značenje našeg imena. Oaza sinonim ljepote i odmora, a to je upravo ono što se želi postići da naše duše u ovom turbulentnom vremenu imaju svoju oazu mira.
Projekat “Hijab za sestre” jedan je od onih projekata koji će pored finansijske pomoći biti vjetar u leđa svim ženama, majkama, sestrama, djevojkama koje žele da se pokriju ali iz nekog razloga nisu spremne na takav jedan korak. Splet životnih okolnosti i naša društvena situacija povlaći za sobom razne dileme i nedoumice, strah koji postavlja pitanje: “Šta ako nakon pokrivanja ostanem sama?” Ali mi smo tu da zajedno prebrodimo sve probleme koji će neminovno doći i pokucati na vrata.
Prenosi Abdullah ibn Omer, radijallahu anhuma, da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: „Musliman je muslimanu brat, neće mu učiniti nasilje, niti će ga izdati! Ko bude pomogao svome bratu (u vjeri), Allah će njemu pomoći, ko od muslimana otkloni nevolju, Allah će od njega otkloniti nevolju od nevolja Sudnjega dana i ko sakrije sramotu muslimana, Allah će sakriti njegovu sramotu na Sudnjem danu!“
Budimo oni koji će otklonit težak kamen sa srca, učinimo da nečiji život bude lakši i vedriji.
LIKE SHARE