In

“OAZA ZA GLADNE” – Pomoć Narodnoj kuhinji “Imaret”

“OAZA ZA GLADNE” – Projekat za pomoć Narodnoj kuhinji Imaret u Tuzli

Oporuke koje nam je ostavio naš Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, upute su koje nas vode ka Allahovom zadovoljstvu. Jedna od takvih oporuka jeste čuvanje od oholosti i pohlepe, bježanje od sebičnosti, upućivao je svoj ummet na milost i razumijevanje,saosjećajnost, udjeljivanje. Potencirao na dobročinstvu, želio je izgraditi ummet koji će se brinuti o drugima, ummet koji ćerazumjeti i pokušati riješiti problem svoga brata koji se našao u nevolji. Isto tako rješavati problem svoga komšije, pružiti mu utjehu, blagu riječ i topao zagrljaj, srdačnost. Upijanjem takvih osobina musliman gradi stabilnu, razumnu ličnost koja ima osjećanja kako za svog brata muslimana tako i za druge. Na svojim leđima nosi emanet koji mu je oporučio Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, u svojoj okolini gradi pozitivnu sliku o sebi i svojoj vjeri.

U želji za postizanjem ugodnog života čovjek se usmjerio ka materijalnom svijetu, u zabuni da će naći sreću i zadovoljstvo. Gomilanjem imetka postiže se duševna preopterećenost, strah od gubitka, želja o puno većim stvarima. A da li smo se ikada zapitali o postizanju istinske sreće?

Projekat “Oaza za gladne” jedinstvena je prilika pomoći drugima, udijeliti dio svoga imetka na Allahovom putu, osjetiti ispunjenje nakon što smo pomogli nekome. Narodna kuhinja već duže vrijeme ima poteškoće u radu, sa nedovoljnim sredstvima nisu umogućnosti obezbijediti hranu za sve one koji su u potrebi, a kojih je sve više. Realizacija projekta traje već duži niz godina,a cilj je olakšati rad Narodne kuhinje u Tuzli.
Izdvajanjem minimalan novčani iznos od 4KM mjesečno (ili 1KM sedmično) omogućit će se kupovina hljeba za Narodnu kuhinju.
Svi koji žele učestvovati u ovom hajru mogu izvršiti uplatu na:

Upute za uplatu unutar BiH:
ZA NARODNU KUHINJU
UDRUŽENJE ZA PROMICANJE POZITIVNIH VRIJEDNOSTI
“OAZA” TUZLA
BBI BANKA
Žiro račun: 1419 0100 1265 4529

Upute za uplate van BiH:
ZA NARODNU KUHINJU
BOSNA BANK INTERNATIONAL DD
SARAJEVO, BOSNA I HERCEGOVINA
UDRUŽENJE ZA PROMICANJE POZITIVNIH VRIJEDNOSTI
“OAZA” TUZLA
IBNA: BA 3914 1385 5310 0021 03
SWIFT: KREDBEBB

Za više informacija nazvati na broj:
+38761291535