In Društvene,Ženski odsjek

FLAŠICE ZA BEBE

Esselamu alejkum ve rahmetullahi ve berekatuhu

Iskrena vjera u Allaha i slijeđenje sunneta Allahovog Poslanika Muhammeda, salallahu alejhi ve selem, koji nam je svima najbolji i najplemenitiji uzor u ponašanju, budi u vjerniku potrebu za velikodušnim dobročinstvom, nesebičnim pomaganjem onih koji su u potrebi te iskonskim osjećajem obaveze da usreći i obraduje od najmlađih do najstarijih članova svoga društva, zajednice i porodice.

Ovom prilikom želimo podsjetiti sve nas na osobinu vjernika koju često zaboravimo, a kojom se postiže Allahovo zadovoljstvo i nagrada, a to je unošenje radosti u srce čovjeka, bio on dijete ili već u starijoj životnoj dobi.
Stoga je naše udruženje za promicanje pozitivnih vrijednosti Oaza, odlučilo da još jednom uruči jednu vrijednu donaciju UKC-u Tuzla, a ovaj put je riječ o 46 novih flašica za bebe i djecu Klinici za dječije bolesti UKC Tuzla.
Oaza, kao što je već poznato, duži niz godina uspješno i aktivno sarađuje sa UKC Tuzla, a neki od projekata su sljedeći:
Hidžab za porodilje – donacija GAK-u UKC Tuzla,
Odjeća za novorođenčad – donacija takođe GAK-u,
Torte od pelena – donacija kojom su se obradovale novopečene majke,
Skromne hedije za pacijente Plave bolnice.

Zahvaljujemo se srdačnom i prijatnom osoblju UKC Tuzla, koji nas uvijek velikodušno i sa osmijehom dočekaju te tako daju svoj doprinos u realizaciji naših humanitarnih i društveno-korisnih projekata.

Allaha molimo da nagradi svakog pojedinca koji izdvaja svoj imetak u pomaganju Njegove vjere, našeg udruženja i naposljetku one kojima je pomoć potrebna.
Allahumme amin.